Nieuwbouw clubgebouw

April 2007

Nadat enige tijd geleden de ruimte voor de koudkwekers voor elkaar kwam en een succes bleek, werd afgelopen jaar (2006) het restaurantgedeelte van het clubgebouw ’t Boaken verandert. Een wat grotere ruimte om gezelliger te kunnen vertoeven, tijdens de tentoonstelling.

Bij de bezoekers van onze tentoonstelling sloeg de ruimte voor de koudkwekers goed aan en werden meerdere soorten vogels op de show ingeschreven, die anders nooit te zien waren. Koudkwekers houden hun vogels in onverwarmde ruimten of open volières en brengen hun vogels dus niet zo makkelijk naar een tentoonstelling, omdat daar de temperatuur over het algemeen wat hoger ligt, dan de buitenvogels gewend zijn. Het risico is dan groot dat de vogel, door de sterke temperatuurwisselingen, in de rui valt of haar conditie verliest. Nu deze vogels in een onverwarmde ruimte verblijven, tijdens de tentoonstelling, kunnen deze kwekers hun vogels zonder zorgen, voor temperatuurwisselingen, in sturen. De kouderuimte biedt onderdak voor wat grotere soorten, dus de kooien zijn hieraan aangepast qua ruimte en aankleding.

Niet alleen aan de vogels werd gedacht, maar ook aan de bezoekers. Het restaurantgedeelte was wat aan de kleine kant en bij al het bezoek, vooral op zaterdag en zondag tijdens de tentoonstelling, was er geen plekje meer te krijgen. Daarom werd besloten, in 2006, om het gedeelte waar even gezellig een kopje koffie (of wat anders) gedronken kon worden, tevens te veranderen. Ook dit bleek een succes te zijn, meer bezoekers bleven wat langer zitten, na de vogels gezien te hebben op de show. Wat dat betreft is de vereniging actief genoeg en komen ideeën snel tot ontplooiing.

 

 

 

Gezien de snelle groei van de vereniging, nu al boven de 100 leden, is de verwachting dat het aantal inzendingen van vogels ook zal gaan stijgen. Tevens lopen enige leden al geruime tijd rond met het idee, dat na de koude ruimte nu ook een ruimte voor onze tropische vogels gemaakt moet worden. Zo gezegd zo gedaan. In 2006 werden de tekeningen ingeleverd bij de gemeente Almelo, voor een aanbouw achter het clubgebouw. Een aanbouw van ongeveer 40 vierkante meter, bedoeld om tijdens de tentoonstelling onze tropische vogels, onder wat hogere temperatuur te kunnen herbergen.

Een grote groep enthousiastelingen ging aan het werk en binnen een tweetal weken, zijn de 1e werkzaamheden al zo ver en snel uitgevoerd, dat er gemetseld kon gaan worden. Alles gebeurt in eigen beheer, de één tekent, de andere graaft, een ander sjouwt en weer anderen metselen en timmeren. Zo draagt ieder binnen "De Goudvink" naar vermogen bij, met als een doel opnieuw een wens te vervullen, zodat weer een groep kwekers naar tevredenheid haar vogels kan showen.  "De Goudvink" blijft zo actief voor haar leden en de bezoekers.

 

 

 

 

 
De verlichting in onze nieuwe ruimte werd mede mogelijk gemaakt door Permar!