Familiedag met fietstocht

zaterdag 12 juni 2010

Op zaterdag 12 juni 2010 werd door de activiteitencommissie van “De Goudvink” een fietstocht georganiseerd voor de hele familie. Het was al weer heel wat jaren geleden dat een dergelijke familiedag voor de leden werd georganiseerd. Een aantal leden die al langer lid zijn, wisten nog dat de fiets puzzeltochten gemaakt door Gerrit Smit, altijd goed in elkaar zaten in het verleden. Het zou dus nu wel niet anders zijn. Het was een schot in de roos van de commissie, want maar liefst 47 volwassenen en 17 kinderen werden opgegeven voor deze dag. Jammer genoeg viel een enkeling uit vanwege plotselinge ziekte.

Omstreeks 10.30 uur werd er verzameld bij het club gebouw ’t Boaken, fantastisch om zo’n startlocatie te hebben., met een kop koffie en een plak lekkere krentenwegge (gesponsord door ons lid Jan Deterd, van bakkerij Deterd). In groepen werd vervolgens vertrokken, na een goede uitleg door Henk Kamp en Gerrit Smit, waar vooral werd gewezen op de veiligheid. Het moest vooral een gezellige puzzel fietstocht worden, met wat opdrachten onderweg.  Er waren flink wat groepjes gemaakt, maar iedereen werd vrijgelaten om gezamenlijk op te fietsen.

Via de wijk het Nieuwland ging het naar de Planthofsweg, richting Zenderen, waar een controlepost was ingericht. Bij Theo en Will kreeg iedereen een pakje drinken en toen weer verder. Een van de opdrachten was om 15 verschillende bloemsoorten mee te nemen, uiteraard uit de natuur. De meesten hadden dat al snel voor elkaar, wat zijn er dan toch veel mooie verschillende bloemen en heel veel meer dan 15 soorten.

Na de eerste controlepost ging het verder door Zenderen, langs de IJsbaan en richting Bornerbroek, waar eerst nog een tussenstop werd gemaakt bij café-restaurant ’t Maatveld, van ons lid Ben Wispels. Van Ben kreeg een ieder een consumptie aangeboden. Het bleef niet bij die ene consumptie, want uiteraard ging een tweede bakkie koffie of een drankje er ook nog wel in. Wel op eigen kosten uiteraard. Na deze tussenstop weer verder langs de sportvelden richting “de Doorbraak”. De meesten kennen de sportvelden nog wel uit de jonge jaren, bijna alle scholen uit Almelo hielden hier hun jaarlijkse sportdag, waarbij je een sportdiploma kreeg.  Nog niet koud op weg stond er een post waar een spelopdracht uitgevoerd moest worden. Met een midgetgolf balletje op een lepel moest zo snel mogelijk een kort parcours afgelegd worden. Gerrit Smit en Gerard Löwik waren de strenge controleurs. Het parcours werd door voorzitter Albert Zomer in 13 seconden gelopen. Henry Zomer deed het in 9 seconden, maar wel met een vastgeplakt balletje. Een stuk Twix chocolade werd gebruikt om het balletje vast te kleven aan de lepel. Deze uitslag werd dus geschrapt uit de scores. Mooi geprobeerd, maar helaas gesnapt, Henry.

Via dit leuke spel moment dus via “De Doorbraak” naar Bornerbroek, door de wijken “ ’t Nijrees”, Broekerheide naar het waterschapgebouw en via de kinderboerderij naar de Nico Werkmanlaan, waar bij het huis van de familie Oldenbroek een opdracht uitgevoerd moest worden. Raad de soorten vogels in de kooien. Onderweg moesten een aantal koeien geteld worden. Dit was een instinker, want er liepen geen koeien. Het waren allemaal pinken.

Na de opdracht bij Hans Oldenbroek, waar ook een pakje drinken genuttigd kon worden ging het verder via de wijken Ossekoppelerhoek, Broekerheide, ’t Nijrees, de Riet, Nieuwland en vervolgens naar ’t clubgebouw, waar iedereen omstreeks 16.00 uur terug was.

Onderweg moesten rotondes, tunnels, bruggen en spoorwegovergangen worden geteld. Het was een mooie tocht, die vooral door het buitengebied van Almelo, Zenderen en Bornerbroek ging. Gelukkig was het weer prima om te fietsen en daardoor kon iedereen optimaal genieten.

In het clubgebouw stond een warm/koud buffetje klaar en voor de kinderen was er patat, frikadel en bitterballen. Prima verzorgd door de commissie, die tijdens de maaltijd de resultaten van de puzzeltocht en opdrachten controleerde. Iedereen had voldoende bloemen, maar niet iedereen had het gelijk aantal tunnels en bruggen. De koeien gaf voor sommigen een probleem. Uiteindelijk gaf bij een gelijke stand aan punten, het resultaat van de spelopdracht de doorslag. Zodoende kon de voorzitter Albert Zomer en zijn gezin de eerste prijs (vleesschotel) in ontvangst nemen, Henry Zomer de tweede (vleesschotel) en de combinatie Edwin Bosch de derde prijs (groot pak eivoer gesponsord door ons lid van OBI diervoeders). Een troostprijs was er voor de familie Bouman uit Aadorp (horloge gesponsord door ons lid Gerrit Smit van Goud- en Zilversmederij Smit).

Het eindresultaat een prachtige goed verzorgde fietspuzzeltocht, met veel animo en een heerlijk koud- en warmbuffet. Het was de moeite waard, ondanks een klein valpartijtje, waarbij Astrid Oldenbroek een geschaafde knie en dikke elleboog opliep. Gelukkig was het allemaal niet ernstig.