Familiedag "De Goudvink" 2011

13 juni 2011

Op 13 juni 2011, 2e Pinksterdag, werd de tweede Goudvink familiedag georganiseerd. Misschien een verkeerd gekozen dag, want er waren aanzienlijk minder aanmeldingen voor deze dag, die hoofdzakelijk bestaat uit een fiets puzzeltocht door een gedeelte van ons mooie Twente land. Een aantal van onze leden, die trouw elke evenement aanwezig zijn, had een lang weekend geboekt. Maar goed geen probleem, met toch zo’n 35 man/vrouw en kind werd aan de tocht begonnen.

Geleerd van vorig jaar was natuurlijk iedereen spits op de vragen die gesteld werden. Hoeveel waterovergangen en noem de naam. Zo noteerde iedereen trouw, de Almelose Aa, het kanaal Almelo-Nordhorn, de nieuwste waterstromen van de doorbraak en wat is het dan mooi in de omgeving van Almelo. Een aantal leden interesseerde zich niet voor de antwoorden op de vragen, maar genoot volop van de tocht. Uiteraard ontbraken de controleposten niet, zo moest er onderweg zak gelopen worden. Op tijd natuurlijk! De kleintjes hadden hier een lichtelijk voordeel, want de zaken waren wat klein of de oudjes te groot. ’t Is maar hoe je het bekijkt. Ach, een drankje erbij (geen alcohol trouwens) en het was weer lachen, gieren en brullen. Onderweg een “pit-stop”, handig is het dan dat je even je fiets op slot doet, anders gaat iemand er mee vandoor en parkeert de fiets 500 meter verderop.

 

Bij de Twentse pleisterplaats weer een stop. Sjoelen was nu de opdracht en zoveel mogelijk punten halen. De as van een sigaar was welkom geweest, want de sjoelbak was niet erg glad. Maar goed, sommigen wisten wel veel punten te halen. Verder ging de tocht richting het restaurant “Het Maatveld” waar natuurlijk een consumptie genomen moets worden en sommigen namen er wel meer. De kinderen vermaakten zich op de speelplaats en de controleurs vermaakten zich met een geweldige sorbet. Ik denk dat ik volgend jaar ook maar controleur ga worden, heb ik in ieder geval geen spijker aan ‘t gat hangen. Want ook dat moest gebeuren, spijkerpoepen op tijd.

 

Het laatste stuk naar het altijd gezellige clubgebouw, waar een heerlijk koud en warmbuffet klaar stond en voor de kinderen patat, met een lekkere frikandel of bitterballen. De dames van de activiteitencommissie hadden zich verdienstelijke gemaakt. Het smaakte heerlijk en als klap op de vuurpijl een lekkere bak met ijs na.

De wedstrijdcommissie, ook nu weer met een flinke bak met ijs, controleerde de vragenlijsten en het bleek dat niemand fouten had gemaakt. Iedereen had goed opgelet en alles klopte, dus de punten bij de oud Hollandse spelen, moest de definitieve uitslag brengen. Maar goed het gaat niet om de knikkers, maar om het spel. Alles was prima verdeeld. De families Oldenbroek, Kamp, Veldhuizen en Bouwman (poedelprijs) gingen met een kleine maar leuke prijs naar huis.

Het was een geslaagde dag, waarbij het gelukkig droog bleef, geen schaafplekken door valpartijen en goed georganiseerd. Hulde aan de activiteiten commissie voor organiseren. Hopelijk tot volgend jaar, met weer meer deelnemers.

Albert Zomer

(Voorzitter “De Goudvink”)