HULDIGING 40 JAAR LIDMAATSCHAP

19 november 2016

Op de feestavond van zaterdag 19 november 2016 werd op de feest- en prijsuitreikingsavond van onze vereniging een van onze leden gehuldigd vanwege zijn 40 jarig lidmaatschap. Op 1 december 1976 lid geworden bij onze vereniging en aan één stuk lid gebleven.

Louis Kienhuis werd door de voorzitter in het zonnetje gezet. Louis is één van de leden die zijn sporen ruimschoots verdiend heeft binnen ons cluppie. Jarenlang actief op allerlei fronten, vooral in de tijd dat er nog flink aan ons clubgebouw gewerkt, gegraven en gemetseld moest worden. De voorzitter memoreerde bij de uitreiking dat menig “Batse” (Twents voor schop), door Louis in de grond werd gezet, soms zo diep dat een “Wel” (waterbron) werd geraakt en het opborrelend water niet meer te stoppen was. Vaak werd er na gedane noeste arbeid ook nog even na geëvalueerd aan de bar.

Louis fokte met succes o.a. met Elegant, Turquoisine of Bourke parkieten en had ook voor de huisverkoop kleine grasparkieten. De hele tuin in Almelo was destijds bijna een grote volière. Niet zelden werden mooie prijzen gehaald en meestal met ontzettend hoge punten. Het aandeel van Truus (de echtgenote van Louis) in deze successen mag niet onderschat worden. Misschien wel de fanatiekste in huize Kienhuis.

 

Aangezien de wijk waar het gezin Kienhuis woonde op de schop ging, moest er verhuisd worden en de keuze viel hierbij op Geesteren. Ook daar kwam al snel een volière met wat vogeltjes. Groot was de schrik toen Louis bij een hondenwedstrijd een hartaanval opliep. Na een geslaagde reanimatie volgde een operatie en is Louis weer hersteld. Maar de klap was groot en dus moest er rust komen.

Inmiddels jaren ouder zijn de drukke werkzaamheden voorbij, maar is de liefde voor de vogels en “De Goudvink” gebleven. Namens de NBvV werd Louis de 40 jarige jubileumspeld opgespeld en werd Truus een mooie bos bloemen overhandigd.