Grasparkietenkwekers succesvol tijdens Soest 2017

zaterdag 30 september 2017

Tijdens de landelijke show van de Parkieten Speciaal Club (P.S.C.) waren de grasparkietenkwekers van VV “De Goudvink” succesvol. Betrokkenen zijn tevens lid van Overijsselse Parkieten Club ( O.P.C.), zijnde een regio afdeling van de P.S.C.  

Jeugdlid Jan Woudstra haalde bij de jeugd een 8e plaats in de Top status, een 2e en een 3e prijs. Tevens behaalde hij een kleurkampioen met een Cinnamon blauwe kleurgrasparkiet. Ook jeugdlid Jesse Löwik behaalde in zijn klasse een 3e plaats en een bronzen medaille bij de kleurgrasparkieten.  

Bij de wat grotere Standaard Grasparkieten haalde ( in zijn status) Mark ter Horst een 7e plek. Cuma Bahar een 9e plek en Meine Woudstra een 11e plek. Cuma Bahar behaalde ook een kleurkampioen violet tevens was deze vogel Kampioen Top kwekers. Mark ter Horst behaalde het kampioenschap Stellen (2 vogels) met donkergroen. Edwin Bosch behaalde goud in zijn status.  

Tijdens de opening van de landelijke tentoonstelling is Hans Veneman benoemd tot erelid van de P.S.C. Dit vanwege zijn meer dan 25 jaar bestuurlijke activiteiten op landelijk niveau.  

Allen proficiat met het behaalde resultaat op deze grootste parkieten show in Nederland. Enkele vogels zullen ook te zien tijdens de show van vv De Goudvink op 3 t/m 5 november In ‘t Boaken aan de Seringenstraat  56a, het clubgebouw van de VV “De Goudvink”.
  

Op de foto van Links naar rechts: Hans Veneman, Jesse Löwik, Jan Woudstra, Mark ter Horst, Cuma Bahar en Meine Woudstra
(Edwin Bosch staat niet op de foto)