Huldiging 60 jaar lid NBvV

donderdag 8 november 2018

Op donderdag 8 november 2018 werd Dhr. B.J. Kerkhof lid van de afdeling De Goudvink (A-15) thuis gehuldigd voor zijn 60 jarig lidmaatschap van de NBvV. De lichamelijke gesteldheid van Dhr. (Ben) Kerkhof laat het niet meer toe de tentoonstelling of een vergadering te bezoeken.

Zestig jaar lang en misschien nog wel wat langer vogels houden en kweken een hele periode. Toen Ben met de vogels begon, was ik nog niet eens geboren. Ondanks het feit dat Ben niet meer zo mobiel is, werkt z’n geest nog uitstekend. Hij wist zich allerlei zaken uit het verre verleden te herinneren.

 

Ben was de oprichter van de Vogelvereniging Kleur en Vriendschap te Hengelo (Ov), een afdeling die destijds onder de ANBvV viel en een afscheiding was van de afdeling P.J. Helder te Hengelo. Omdat men de indruk had bij de verkeerde organisatie te zitten, heeft de genoemde vereniging destijds een samenvoeging ondergaan met de afdeling TROPIPAKA in Hengelo en kwam zodoende onder NBvV vlag. Bij het groeien van deze afdeling werden de prioriteiten verlegd, zo was de borrel bij menigeen het belangrijkste, een reden om te verkassen naar een andere vereniging.

Het werd Deurningen, een kleine gezellige afdeling met een fantastische groep mensen. Ben kijkt met veel genoegen terug op die periode bij de afdeling. Vijf jaar lang is hij daar lid geweest.

 

De bovengenoemde afdelingen bestaan inmiddels niet meer en na Deurningen moest er gezocht worden naar een andere afdeling, hetgeen Almelo (A-15) werd. Vier leden gingen over naar deze afdeling. Ook over deze vereniging kan Ben niets anders dan goeds vertellen. Alles op de rit en o.a. twee fantastische gasten in de vereniging die hem hielpen toen het wat moeilijker ging. Ben praat vol lof over Ben ten Tusscher en Jan Wuite, kerels uit het goede hout gesneden, zoals hij aan gaf.

 

De vogels zijn op woensdag 7 november naar de opkoper gebracht. Zondag 4 november zaten ze nog op de tentoonstelling en sleepten ook nog prijzen binnen. Hij kon zelf niet meer voor ze zorgen. Een onwillige voet en een slopende ernstige ziekte speelt Ben parten. Gelukkig heeft hij de vogels in de vrije natuur nog, want tijdens ons bezoek kwam de specht, boomklever, roodborstje en nog veel meer vogels nog even een zaadje meepikken en naar het leek even luisteren naar wat Ben allemaal te vertellen had.

 

In bijzijn van bestuurslid Henk Voortman werd Ben door de voorzitter van VV “De Goudvink” en tevens 2e voorzitter van de NBvV, Albert Zomer, de speld voor 60 jaar lidmaatschap opgespeld. Ben was er blij mee en ging onder het genot van een gebakje en koffie verder met mooie verhalen over het verleden en heden.