Jubileum BBQ

zaterdag 7 mei 2022

Wat moet je doen als je een jubileum hebt en een virus gooit roet in het eten. Corona heeft ons twee jaar lang bezig gehouden en zal dat nog wel langer doen, maar misschien wel in mindere mate en zonder rigoureuze maatregelen.

2021 was ons jubileumjaar. Vogelvereniging “De Goudvink” 50 jaar. Helaas hebben wij er door die corona niets aan kunnen doen. Bijeenkomsten, festiviteiten en onze districtstentoonstelling gingen niet door. Inmiddels zijn wij weer opgestart. Hebben wij twee mooie grote stukken in de krant gehad en zijn bijeenkomsten weer voorzichtig gestart. Gelukkig hebben de vogelvrienden er ook weer zin in en gezien de opkomst op 25 april, bij een lezing van Dhr. Smit uit Steenwijk, zat de zaal weer ouderwets vol. Dat geeft de burger moed om enthousiast door te gaan.

Om toch enig aandacht te besteden aan dat 50 jarig jubileum heeft het bestuur daarom besloten om voor leden en inwonende kinderen een BBQ te organiseren en wel bij het ons bekende Restaurant ’t Maatveld. Met een gezellige groep, het hadden er veel meer kunnen zijn maar een aantal leden hadden al wat andere afspraken staan, zijn wij dus rond 16.00 uur begonnen.

Eerst een bakje koffie met wat zoetigheid en vervolgens bakken en braden. Het smaakte een ieder, zoals goed te zien was en er was ruim voldoende. Gezellig kon er even bij gekletst worden over allerhande zaken. Fantastisch dat ook Bas Kienhuis en zijn Mirelle aanwezig konden zijn vanuit Hoogeveen. Toch een hele opgave om gebracht met een taxi deze rit te moeten maken.

 

Met mevr. Stroeve, de echtgenote van onze oud-voorzitter Gerrit Stroeve en mede oprichter van onze vereniging, even bijgepraat over de oude tijden, over Gerrit die helaas niet meer onder ons is net zoals velen waar wij goede herinneringen aan hebben en bewaren.

Na het bakken en braden nog een heerlijk nagerechtbuffet. Ook dat ging er makkelijk in.

Rondkijkende was het een mooie mix van aanwezigen. Oud, jong, lang lid of net lid het maakte niet uit, het was weer gezellig. Vogels houden verbindt elkaar, verenigingsleven verbindt elkaar, samen moeten we het doen, samen gaan we door.

In 2022 zullen wij opnieuw proberen om de districtstentoonstelling te organiseren. Hopelijk gaat het nu wel zonder corona. Voor 2022/2023 staat ons nog meer te wachten, we gaan het zien! Voorlopig was na deze middag onze maag goed gevuld. We gaan vast nog een keer op herhaling.