DRIE wereldkampioenen bij "De Goudvink"

donderdag 19 januari 2023

Op de wereldshow in Napels (Italië) zijn drie leden van vogelvereniging De Goudvink goed in de prijzen gevallen. Op deze zeer prestigieuze show, waar op een enorm complex, 22.500 vogels worden tentoongesteld is het winnen van medailles sowieso een kunst.

De concurrentie is zeer groot,  temeer omdat veel inzenders uit Italië zelf enorme kwekers zijn, die hun gezin onderhouden van wat de hobby opbrengt. Voor de nuchtere Nederlander geldt dat niet. Zij bedrijven de vogelsport uit liefhebberij en hobby. Een zo mooi mogelijk vogeltje kweken. De één een kleurkanarie, de ander een postuur en weer een ander kromsnavels.

De leden van De Goudvink hebben er een drukke periode opzitten. Eerst een grote show in Bornerbroek vanwege het verlate 50 jarig bestaan, waar 52 afdelingen uit heel Overijssel aan meededen. Vervolgens voor de leden de Nederlandse kampioenschappen in Zwolle, met super resultaten. De show in Zwolle was nog niet ten einde of een transport was al, met andere vogels onderweg naar Italië. Uiteraard niet met dezelfde vogels, want de kwekers zijn zuinig op hun vogels.

Donderdag 12 januari 2023 vertrok de transportbus met drie chauffeurs naar Napels, om op vrijdag aan te komen. Dinsdag 17 en 18 januari werden de vogels gekeurd door zo’n 110 keurders uit allerlei landen, zelf vanuit Uruguay. Albert Zomer, is vice president van de wereldbond en is een hele week aanwezig in Napels, de overige kwekers gaan meestal enkele dagen.

Groot was de verrassing toen de uitslagen bekend werden. De nieuwe wereldkampioenen

Bert van Gool  met een Agapornis Fischeri Opaline Blauw van 93 punten.

Gerard Löwik  met postuurkanarie Lizard blauw gebroken cap van 93 punten.

Albert Zomer met een kleurkanarie Agaatopaal wit van 93 punten.

Daarnaast verdiende Bert van Gool een zilveren bij de blauw bonte Agaporniden en een bronzen  medaille bij de Agapornis Fischeri Opaline Blauw

Albert Zomer kreeg nog een zilveren medaille (93) en bronzen (92) bij de wit grondige postuurkanarie Münchener en een zilveren medaille bij de bonte schimmel Münchener met 94 punten.

Niet verwacht, maar voor allen een mooie afsluiting van het kweekjaar 2022. Mooi dat “Goudvink” leden ook op het internationale vlak goed mee doen.