AFDELINGSTENTOONSTELLING 2015

Catalogus

De onderlinge tentoonstelling zit er weer op. Een fantastische show, met veel publiek en weer veel vogels. Door 42 inzenders werden in het totaal 551 verschillende vogels ingeschreven. Uiteraard waren er ook wat absenten, maar de show bleef de moeite van het bezoeken waard. Het was gezellig druk en ook op de momenten waarvan wij ons vooraf afvroegen of we nog open moesten zijn was de aanloop goed.

 

Veel “vreemde” gezichten bij de bezoekers. Buurtbewoners, leden van andere afdelingen, vogelliefhebbers die zich oriënteerden om uiteindelijk te beslissen of ze lid wilden gaan worden, een zeer gemêleerd gezelschap. De zaal was door de vele vrijwilligers in perfecte staat neergezet en zo konden wij het publiek naar tevredenheid bedienen. De hoofdzaal natuurlijk weer met de kleurkanaries en een gedeelte van de grasparkieten. De warme ruimte met de vele soorten postuur, tropische vogels en Europese cultuurvogels en natuurlijk het show gedeelte in de koude ruimte. De vitrines waren mooi ingericht en voorzien van Europese baardmannetjes, een enkele goudvink en sijzen. In de koude ruimte de grote partij grote goudvinken, lijsters en spreeuwen soorten. Mooi om te zien die diversiteit aan vogels en het publiek vond dat ook.

 

Verrassende resultaten en soms anders dan verwacht. Is dat niet het mooie van de hobby. Je weet nooit wat het gaat worden, hoewel de verwachting er natuurlijk wel is. Gerard Löwik sleepte met zijn Lizards, welverdiend, de verenigingsprijs binnen en wel met een score van 461 punten (1 x 93 en 4 x 92 punten). Maar wat te denken van Alex de Wit met een standaardgrasparkiet van 94 punten die hierbij het bondskruis behaalde. 53 vogels met minimaal 92 punten, een prachtig resultaat. De kwaliteit van onze vogels is van hoog niveau en daarbij……. alle soorten kunnen met elkaar concurreren.

 

De Gerrit Stroeve bokaal ging naar het mooiste stel van Jan Wuite en de “overall” stammenkampioen naar Gerard Löwik. Bij de jeugd was Jan Woudstra kampioen met een mooie standaard grasparkiet van 91 punten. De prijzen waren mooi verdeeld. Het was niet makkelijk voor de keurmeesters, maar ze zijn er uitgekomen.

 

Elk jaar zijn er weer leden die het presteren een nieuwe soort te kweken die nog niet eerder geshowd is. Zo zijn dit jaar Arlequim Portugais kanaries gekweekt door G. Donkervoort en Henk Müthing, is door Erwin de Jong een Moluks Bronzemannetje gekweekt en kreeg Gerrit Smit het voor elkaar een Pagodespreeuw te kweken. Alsof dat niet genoeg was werd door Winfried Hilgerink een Grote Lijster en door Peter Smit een Agapornis Nigrigenis gekweekt. Mooie resultaten en ik ben benieuwd wat er volgend jaar weer in het vat (liever gezegd) de kooi zit.

 

De catalogus van de tentoonstelling zal bijgevoegd worden, zodat u onze kwaliteit nogmaals rustig kunt bekijken.