AFDELINGSTENTOONSTELLING 2017

Catalogus

Begin november werd de gebruikelijk onderlinge tentoonstelling gehouden. Er werden door 49 inzenders 579 vogels ingeschreven. Ondanks een lichte daling van 42 vogels een heel mooi resultaat. Het doet goed dat het aantal inzenders stabiel op rond de 50 leden blijft, dit betekent dat er de behoefte blijft om onze vogels onderling te vergelijken. Belangrijk is dan ook tevens dat onze show aandacht krijgt en daar hebben we niet over te klagen gehad, maar dat straks.

De medewerkers waren ruim op tijd gereed met voorbereidingen. Dit keer een zaal met een andere opstelling. De gebruikelijke wand werd dit keer niet geplaatst, zodat de hoofdzaal in zijn geheel gebruikt kon worden voor het verblijf na bezoek van de tentoonstelling. Alle vogels hadden desondanks voldoende ruimte in de kleine zaal, het verwarmde gedeelte en de koude ruimte.

Alle vitrines in de warme ruimte waren gevuld, ondanks de extra vitrinekooien, die gemaakt zijn door Arjan de Krey. Ook de kleine vluchten in de koude ruimte werden allen gevuld met prachtige vogels, van spreeuwen, baardvogels tot aan rossela’s en voor het eerst Groenwangparkieten aan toe. Het zag er allemaal weer keurig uit.

De keuring liep voortreffelijk, de keurmeesters waren tevreden en konden hun punten redelijk kwijt aan de vele vogels van goede kwaliteit. Verrassende uitslagen dat zeker. In de op de site geplaatste catalogus kunt u de resultaten zien. Tijdens de keuring werd afscheid genomen van Hans Oude Breuil en Henk Kleinlugtenbeld. Jarenlang hebben zij bij onze afdeling gekeurd en hierdoor het bestand en de kwaliteit door positieve adviezen opgekrikt. Beiden kregen een afscheidscadeau overhandigd in de vorm van een mooi “Bolletje” pakket.

De opening werd goed bezocht en voor iedereen was er nu ruimte en de geluiden waren positief over deze keuze, dus……..of de wand ooit weer terug gaat komen is de vraag.

Gedurende de openingsdagen werden we verrast door het aantal bezoekers. Een verdubbeling van het aantal van het jaar er voor. Het werd voor sommigen bijna elke avond nachtwerk en dat niet alleen door het kijken naar vogels, maar ook de gezellige napraat nadat de vogels allemaal al lang met de kop in de veren zaten. De publiciteit was voldoende door krantenartikelen en door een life verslag van AA-visie en plaatsing van foto’s op hetzelfde medium.

Het was weer een geslaagde tentoonstelling, met toch ook weer ontdekte verbeterpunten en nieuwe ideeën. De organisatie kan terugkijken op een geslaagde show, zonder wanklanken.

Wij moeten hierbij niet vergeten dat wij hiervoor onze vaste sponsoren, de firma Welkoop, Restaurant ‘’t Maatveld” en Kees Smit Tuinmeubelen, maar tevens alle adverteerders enorm moeten bedanken. Zonder hun steun was deze show niet mogelijk.