AFDELINGSTENTOONSTELLING 2018

Catalogus

Net zoals in andere jaren ook dit jaar weer een onderlinge tentoonstelling voor de leden van Vogelvereniging “De Goudvink”, dit keer van 2 tot 4 november. Al vroegtijdig werd door de TT commissie in een rustig tempo, dat kan natuurlijk met een eigen clubgebouw, de TT zaal in orde gebracht. De klapkooien waren al geschilderd door Jan Wuite en Henk Voortman en weer mooi zwart aan de buitenkant.

Zoals gebruikelijk gaan een aantal zaken in de automatische piloot, de opstelling en neerzetten van de stellingen is daarom dan ook een routineklus. Doordat er dit jaar, door allerlei omstandigheden zoals pech met de kweek, omschakeling naar andere vogels of het wegwaaien van het hok bij de storm dit voorjaar, 70 vogels minder waren kon een gedeelte van de stelling weggelaten worden. Toch werd er een mooi aantal van 502 vogels ingeschreven door 42 inzenders, niet slecht natuurlijk, maar volgend jaar toch graag weer naar de 600.

In de avonduren werd door een aantal noeste werkers de volières en vitrines ingericht in zowel de koude als warme ruimte. Groen was er volop, dacht men aanvankelijk, maar er ging toch meer in de kooien dan gedacht. Dus aanvoer was noodzakelijk. Het TT gedeelte werd net zoals in 2017 opgebouwd in de “aanbouw” en het oorspronkelijke gebouw dus als verblijf voor bezoekers. Wat goed bevalt moet je handhaven, zegt men wel eens.

Op dinsdag 30 oktober werden de vogels gekeurd en de keurmeesters waren tevreden met de kwaliteit, hoewel er natuurlijk altijd verbeterpuntjes zijn. Zij hebben zich in ieder geval niet verveeld, want er zat een enorme variëteit aan vogels, zoals wij als leden van “De Goudvink” al jaren gewend zijn.

De verrassing of toch niet helemaal was de Prachtrosella van Marco van der Keuken. Afgelopen jaar was het nog een jonge vogel en dit jaar (z’n tweede jaar) al veel mooier in body en kleur. Ook Ben ten Tusscher met z’n Mozaïek Rood type II kanaries viel goed in de prijzen. Zijn investering was dus de moeite waard. Lotte ten Tusscher was dit jaar de Jeugdkampioen met een Raza Espagnol, dus die gaat haar vader achterna met de prijzen.

Verenigingskampioen werd onze voorzitter en eigenlijk was hij dat aan z’n stand verplicht. Hopelijk kunnen de leden die dit jaar niet ingeschreven hebben volgend jaar wel successen boeken en gaat het aantal ingeschreven vogels er mee omhoog.

Er was weer voldoende media aandacht, zowel “Hallo….Almelo”, AA-visie en Tubantia hebben een stuk geplaatst al dan niet in de krant dan wel op internet. Het was weer een mooie gezellige tentoonstelling en wat ging die snel voorbij.

Maandag 5 november hebben we met elkaar de boel opgeruimd en alles afgevoerd. Het clubgebouw ligt er weer bij alsof er nooit een tentoonstelling heeft plaatsgevonden. Nu gaan er eerst wat vogels naar de district TT in Ommen, om vervolgens een kans te wagen in Zwolle, bij de Mondial 2019.

Ik dicht een aantal van onze leden goede kansen toe!! Als je niet probeert, dan weet je zeker dat je niets wint.