AFDELINGSTENTOONSTELLING 2019

Catalogus

“De Goudvink” ziet ze vliegen!

Gelukkig wel, maar gelukkig niet letterlijk. Onze vogels fladderden weer vrolijk in de voor hen bestemde aangepaste temperatuur in de diverse ruimten van ons clubgebouw. Dit maakt het voor onze leden natuurlijk aantrekkelijk om de vogels even een week uit handen te geven.

Zoals elk jaar hebben we de onderlinge tentoonstelling weer georganiseerd. Dagen, misschien in een enkel geval weken, vooraf zijn enkele leden van de TT commissie al weer druk met de voorbereidingen en ongetwijfeld speelt een rol dat we dit gelukkig kunnen doen vanwege ons eigen clubgebouw. Er zijn geen verplichtingen verbonden aan tijdsperioden. We bouwen op wanneer ons dat uitkomt. Uiteraard proberen we dat te combineren met wat al gepland is in het clubgebouw. Zo hebben de keurmeesters kanaries van groep Oost van de NBvV hun onderlinge wedstrijd en vervolgens de afdeling kromsnavels van de Overijsselse Parkieten Club (OPC). Een mooi opvolgende geheel zodat we geleidelijk aan de zaken al op kunnen zetten. Dat scheelt enorm veel werk.

Al weken voor de show zijn de bestuursleden al actief, immers er moeten keurmeesters komen, de catalogus moet voorbereid en nog belangrijker er moeten vogels op de TT te zien zijn. Gelukkig hebben onze leden het hart voor wat betreft de vereniging op de goede plaats zitten en werd er weer goed ingeschreven. Met iets minder inzenders, sommigen hadden pech bij hun vogels, toch iets meer vogels. Van 38 inzenders werden in totaal 512 vogels ingeschreven. In 2018 waren er dat 500 van 42 inzenders). Een resultaat om tevreden over te zijn.

Op dinsdag 29 oktober 2019 werden de vogels gekeurd door keurmeesters van de NBvV. Ook een aspirant keurmeester mochten we begroeten. Angelique Zijlstra die de rit vanuit Harlingen moest maken. Wij hopen dat ze het een leuke ervaring vond en genoten heeft. De keurdag werden door een aantal leden de vogels voorgedragen, ook voor hen een leuke, gezellige en in sommige gevallen spannende dag. Hierbij werd de inwendige mens niet vergeten, dus verzorging was er ook. Dit jaar helaas zonder Wil Goris die op donderdag 24 oktober plotseling overleed. We waren hier kapot van, maar Wil had ook graag gezien dat alles v.w.b. onze vereniging normaal door zou gaan, dat weten we zeker. We hebben haar gemist en we zullen haar voor de toekomst blijven missen.  

Ik ben er van overtuigd dat we in 2020 meer vogels mogen verwachten. Er zaten weer prachtige vogels op de show. Er was flink aandacht van de media voor onze show, in een aantal kranten was te lezen dat er een tentoonstelling was. Het bezoek kan altijd meer zijn, maar we mochten ook dit jaar niet klagen over de aandacht. Een aantal potentiele leden heeft zich gemeld, of zij ook daadwerkelijk lid worden gaan we zien.

Er zaten mooie verrassingen in de soorten vogels, ook voor wat betreft de kampioenen. De voorzitter mocht voor de 2e keer in zijn vogelkweek carrière het bondskruis in ontvangst nemen. Het blijkt wel hoe moeilijk het is om dit kleinood ooit te bemachtigen. Normaliter naar de hoogst gewaardeerde vogel en bij gelijkluidendheid naar de van te voren bepaalde volgorde. Dit jaar viel dat voor de voorzitter gunstig uit.

De foto’s spreken voor zich van onze vogels, fantastisch toch? Voor de resultaten verwijzen wij naar de catalogus die op deze site te vinden is. De komende tijd gaan we ons voorbereiden op de district TT (2e week december), de Nationale Kampioenschappen (1e week januari) en vervolgens misschien de Wereldshow in Matoshinos in Portugal (3e week januari).

Lid worden, u weet ons te vinden!