AFDELINGSTENTOONSTELLING 2020

Catalogus

Geen tentoonstelling in een vreemd jaar!

Tot op het laatste moment hebben we nog getwijfeld over de show. De meningen waren verdeeld in het bestuur maar ook in de vereniging. De een vond een show hoorde erbij maar dan wel veilig, de andere vond het overslaan van de show geen probleem.

Hoe het ook zij, uiteindelijk werd de beslissing genomen om geen show te houden, maar wel een keuring op een veilige wijze. COVID-19 houdt ons allen flink in de greep. Een virus om niet te onderschatten en dat hebben wij als vereniging dan ook niet gedaan. Vergaderingen waren lange tijd gecanceld en indien gehouden met voor aanmelding.

Het is merkbaar en voelbaar aan alle kanten, geen gezelligheid van even na borrelen en na hangen na een vergadering, maar direct naar huis. Geen bar open, dus ook geen inkomsten. Minder leden op een vergadering, dus alle lezingen gecanceld. Jammer, maar laten we wel zijn de gezondheid gaat voor alles en de vereniging .. ach die blijft gewoon financieel gezond.

Al snel werd dus de keuze gemaakt om een keuring te houden voor degenen die de vogels gekeurd wilde hebben. Een maximum van 20 vogels per persoon. Van 16 inzenders waren er toch nog 207 vogels. Rond de 80 kanaries (kleur en postuur), rond de 70 EC vogels en de rest tropen, kromsnavels en grondvogels en duiven.

Het inbrengen ging in tijdsblokken, zodat niemand elkaar in de weg liep en de 1.5 meter regel gehanteerd kon blijven worden. Uiteraard met minder keurmeesters, we hebben er helaas 5 af moeten zeggen, maar van hen alle begrip. Wel konden we Riekus de Haan zijn laatste keuring geven. Na 38 jaar heeft hij de keurjas aan de kapstok gehangen. We hebben van zijn keuringen geleerd en genoten. Wat een tempo en altijd vrolijk. We hebben gepast afscheid van hem genomen met een Bolletje pakket. Jammer dat je afscheid moet nemen in zon jaar van afzeggingen van je keuringen en hij had er een flink aantal. Goede keurmeesters zijn veel gevraagd.

Met twee voordragers hebben we de klus geklaard en de keuring was om goed 13.30 gedaan. Mooie vogels, goede resultaten. Maar dat laat ik graag aan jullie eigen beoordeling over. Het felbegeerde bondskruis ging naar Guido Koop met een geweldige Noordse Goudvink pop. Verder werden veel prijzen weggekaapt door Gerard Lwik met zijn prachtige lizards. Eerlijk is eerlijk de lizards zijn dit jaar fantastisch mooi.

Het is 4 uur na de keuring en de meeste vogels zitten al weer thuis, dus dit jaar geen show! Maar volgend jaar, dan zijn we er weer en met een district show tijdens ons 50 jarig jubileum.