fIeTstocht & bbq 2014

24 AUGUSTUS 2014

Helaas ging afgelopen jaar de fietstocht niet door, vanwege de geringe opgave. Voor sommigen een teleurstelling en voor een enkele een opluchting. Dit jaar werd de fietstocht gecombineerd met de elk jaar door de RABO bank georganiseerde familie fietsdag, met aansluitend een BBQ bij het clubgebouw.

Op zaterdagmiddag waren enkele leden in de weer bij het clubgebouw om de tent op te zetten, want het weer was een beetje twijfelachtig. Droog of nat, het was niet helemaal 100 % zeker. Dus het zekere voor het onzekere, tenslotte hebben we de tent toch liggen, de grote party tent opgezet, BBQ er onder en klaar. Op zondagmorgen melden enkele fanatiekelingen zich bij de RABO bank in Almelo. Met 13 man/vrouw werd er gefietst. De RABO bank had voor de route gezorgd en een tas met inhoud (flesje water, appel, energie reep en een snelle Jelle reep.

Dat Snelle Jelle zoveel effect had wist ik niet maar de familie Voortman was als eerste weg, op de voet gevolgd door Harry Alferink en echtgenote. Door een gedeelte van Almelo, langs het “Wevershuisje”, de prachtige laan bij Huize Almelo langs en zo de Gravenallee in richting het tolhuisje. Een prachtig begin. Jammer dat het Wevershuisje zo snel in de route kwam, want daar werd heel even gestopt, maar Snelle Jelle deed zijn werk, dus werden er kilometer gemaakt.

Bij het bekende rustpunt werd even halt gehouden en even contact gezocht met familie Voortman. Henk bleek zijn routebeschrijving tijdens het rijden omgedraaid te hebben en was per ongeluk bezig de 40 km route aan het rijden. Hij vond het al vreemd dat Harry Alferink niet meer in zijn kielzog zat, logisch want die reed de 20 km en daar waren we trouwens allemaal mee bezig.

Na enige correctie kwam familie Voortman toch weer op het juiste spoor. Via Bolkshoek, richting Zenderen en van Zenderen  over de fietssnelweg langs het spoor en een mooi nieuw fietspad langs “De Doorbraak”  met de bedoeling via het Nijreesbos richting Almelo te rijden. De lucht, na aanvankelijk veel zon gehad te hebben, werd steeds dreigender. Wij hadden echter het gevoel dat het wel over zou waaien, dus lekker doorgefietst. In het Nijreesbos ging het mis. Een heftige regenbui dwong ons te stoppen en te schuilen. Henk en Harry waren met aanhang al bij de Almelose Molen in de Nieuwstraat  en zaten heerlijk droog en kregen een rondleiding van de molenaar. Wij moesten het doen met boomblad boven ons hoofd en drie kleine paraplu’s. Na een 20 minuten stopte de hoosbui en zijn we weer verder gegaan, om 20 minuten later ook bij de Molen aan te komen. We waren redelijk droog gebleven.

Uiteraard in de molen ook een rondleiding en helemaal naar boven. De wieken stonden vast, vanwege de wind. De Almelose molen is een graanmolen en een van de 36 die ooit in Overijssel gestaan hebben. Een bakkie koffie en een plak cake van rijwielhandel Harink erbij en het was helemaal compleet. Na de molen naar de stadsherberg bij de kinderboerderij en daar was dus het eindpunt.

Ook hier kon onder het genot van een door de RABO bank aangeboden consumpties nog even nagepraat worden over de route en hebben we kunnen vaststellen dat Twente en ook omgeving Almelo toch prachtige (soms onbekende) plekken kent.

Enigszins verlaat ging de groep richting clubgebouw waar inmiddels de BBQ roodgloeiend heerlijke warmte af gaf. De salades waren opgemaakt, vlees in overvloed en de heerlijke warmte van de ouderwetse kolen BBQ zorgden voor een voldaan gevoel. Een regenbui kon ons niet deren, want de tent beschermde de BBQ en binnen kon er gegeten worden. Uiteindelijk waren we met 36 personen. Jan Wuite (die bij de BBQ niet aanwezig kon zijn vanwege een bezoek aan de motorraces in Duitsland) en Theo Nijenkamp hadden de “plas” mooi ontdaan van onkruid en netjes gemaakt. Het zag er keurig uit.

Zeker voor herhaling vatbaar, met mogelijk wat meer fietsers!!!!