WINTERBARBEQUE

31 JANUARI 2016

Op 31 januari 2016 werd voor het eerst een winter barbeque door de afdeling georganiseerd. Wie denkt er nou aan een barbeque in de koude. Als je het niet probeert dan zul je nooit weten of er animo voor is.

Het moest iets anders worden dan anders. Vooraf werden diverse mogelijkheden bekeken en uiteindelijk viel de keuze op het bestellen van een megaspies met vijf soorten vlees. Niet zelf aan het roosteren boven de hete kolen, maar een spies met het vlees rond laten draaien met behulp van een motortje en de hitte haar werk laten doen.

 

’s Middags werd met behulp van een aantal handige Willem Bevers een soort luifel opgezet. Een gok want de bedoeling was onze partytent op te zetten. Maar opzetten betekend ook weer afbreken en dat wilden we voorkomen. De luifel was al snel gereed en vervolgens werd de bak met kolen gebracht, de motor met spies er boven en klaar…..

 

In 1e instantie liep de opgave wat stroef, maar hoe dichter tegen de dag van vandaag aan, hoe meer opgave, bijna 40 man. Dus een prima resultaat. Omstreeks 19.00 uur kwamen de leden binnendruppelen. De spies had toen al een uur rondgedraaid. Van de grote brokken Kipfilet, Twentse Beenham, Italiaans gehakt, Zeeuwse spek en Procureur kwam een heerlijke geur af.

 

Het was wel even wennen voor een ieder, was het wel genoeg en aan welke kant snij je het vlees, zodat het ook in je bord valt en voor de fijnproevers ook nog de mogelijkheid om m.b.v. de meegeleverde pannetjes het vlees nog wat knapperiger te maken. De soorten vlees waren fantastisch en aangevuld met de diverse salades en stokbrood was de maaltijd compleet.

 

Het was een gezellige barbecue, iedereen kon zelf buiten vlees afsnijden, ieder naar eigen smaak en behoefte. Het geheel werd vervolgens afgesloten met een nagerecht……..ijs met vruchten uiteraard. Gegeten werd er hoofdzakelijk binnen in de heerlijke warmte van ons mooie clubgebouw. Uiteraard ging e.e.a. vergezeld van de nodige drankjes en muziek.