fIeTstocht 2015

23 AUGUSTUS 2015

Op 23 augustus 2015 werd weer de jaarlijkse fietsdag georganiseerd door “De Goudvink”. Maar wat heet organiseren als jezelf niets te organiseren hebt en je aansluit bij een reeds georganiseerde fietstocht door de RABO bank. Waarom zelf iets bedenken als je gewoon kunt aansluiten en nog gesponsorde verzorging mee krijgt ook?

 

’s Morgens natuurlijk eerst melden bij de RABO bank in de stad. Een bakkie koffie met cake, een routebeschrijving en een zak met wat versterking voor onderweg. Alles was geregeld. Helaas was de opkomst van de verenigingsleden minimaal. Maar niet getreurd het fietsen kon beginnen. Aanvankelijk weer een mooi stukje route door Almelo, langs bekende Almelose punten. Even kijken bij een dorsdemonstratie vlakbij de “stadsboerderij”. Het weer was stralend en het tempo zat er goed in, voor sommigen een wat te hoog tempo. De motor was uiteraard Henk Voortman, die gewend is te fietsen en het tempo omhoog schroefde. Als snel kwam er commentaar, maar bleven we wel bij elkaar.

Via Wierden, naar Vriezenveen. Ook daar mooie plekjes en af en toe een stop voor een plasje en iets uit het meegekregen tasje. In Vriezenveen werd een wat langere stop ingelast, een ijsje voor de kinderen (ook voor een enkele volwassene) gehaald en verder ging de tocht. Dat laatste gedeelte viel tegen, een lange rechte weg met de kop recht in de wind terug naar Almelo. Door de straffe wind schoot het niet erg op en menigeen was blij weer terug in Almelo te zijn.

Het eindpunt was de bekende stadsboerderij. Genietend van de zon, werd nog menig drankje of ijsje weggewerkt en kwam aan de fietstocht een einde. Uiteraard hopen we komend jaar op een hogere opkomst en een iets prettigere route, maar gezellig blijft het….