TAFELKEURING 2009

13 september 2009

Zoals andere jaren ook dit jaar weer een tafelkeuring. Niet om de prijzen, maar om met de keurmeesters van gedachten te wisselen over het vogeltje wat jij zo mooi vindt en door de keurmeester laag gewaardeerd werd of misschien wel net andersom. De gelegenheid voor niet zo ervaren leden, maar ook zij die alles al weten, om eens te kijken wat een specialist er van vind. Dat wat anders niet mag, kan bij een tafelkeuring wel.

Al vroeg kwamen de eerste vogels binnen. In alle categorieŽn was er genoeg aanbod, dus de keurmeesters Jan van Duuren (voor postuur en kleur) en Dirk van der Molen (voor de overige vogels) konden aan de bak. Voor hen is het ook een mooie manier om weer te wennen aan de keuring, want die gaat straks weer volop van start.

De kwaliteit bleek uitstekend. In de roodfactorige kanaries moet de glans nog wat komen, logisch want de vogels ruien nog een beetje en het is nog vroeg. Bij de grasparkieten moet er nog wel wat geconditioneerd worden. Er werd goed gediscussieerd  over de vogels, maar uiteindelijk ging iedereen tevreden en met een goede uitleg naar huis, in de wetenschap dat de vogels nu alleen nog maar beter kunnen worden.