FOREL VISSEN 2009

Bij de activiteiten van een vogelvereniging denk je nou niet meteen aan vissen en toch is dit een van de mogelijkheden om met elkaar een gezellig uitje te hebben. Althans als weer en het vangen van vissen mee zit, ach en anders is het met elkaar wel gezellig.

Op zaterdag 22 augustus 2009 werd door 29 personen gevist bij “De Broekbeke” te Geesteren. Een mooie ruim opgezette forelvisvijver, waar doorgaans goed gevangen wordt. Aangezien het niet helemaal duidelijk was hoeveel deelnemers er zouden zijn, werd gekozen voor de zalmforelvijver in plaats van de grote vijver, waar regenboog en zalmforel te vangen is. Het weer was zodanig dat op het laatste moment nog aanmelden binnen kwamen bij de voorzitter. Zoals gezegd 29 personen, met daarbij tevens wat dames, begonnen om 08.00 uur. Het is alsof het aan het water altijd zo gaat, maar visserslatijn begon na 5 minuten aan de waterkant bij sommige mensen al op te spelen. De een had een nog grotere gevangen dan de andere……. in het verleden. De een had nog meer gevangen dan de andere……….enige tijd terug.

Ach, we zouden wel zien. De een had de volledige visuitrusting bij zich en de andere moest het lenen van “De Broekbeke”, het zat immers in de prijs inbegrepen. Monica de Roo had als eerste een mooie zalmforel aan de haak. Daar bleef het dan ook bij, want helaas knapte de boel er af. Weg vis, weg haak. Snel weer de boel op orde gemaakt en weer vissen. Al snel werden prachtige exemplaren aan de kant gesleept. Mooie zalmforellen van elk wel drie kilo. Het ging niet erg goed, want de vissen hadden schijnbaar ook wat last van de warmte. Bijten wilden ze niet echt goed, terwijl er zat vis rondzwom. Het leek alsof ze de gek met ons hadden. De gebroeders Nibourg lagen met z’n beiden bijna in het water, nadat ze een forel aan de haak hadden geslagen. Toen deze ook van de haak viel, probeerden ze de vis met de handen nog te pakken. Het zou een mooi plaatje opgeleverd hebben, maar gelukkig hielden ze het pak droog.

Henry zat al snel met Winfried aan de gehaktballen in de kantine. Erwin de Jong wilde net weglopen of zijn dobber vloog met een vaart onder water. Bij het ophalen bleef de hengel achter de stoel haken, dus ook daar geen vis. De Jong senior deed het wat beter, die sleepte een mooie forel naar de kant. Enkele andere “vissers” wisten op niet gebruikelijke wijze vissen aan de kant te trekken. Of dat nou helemaal de bedoeling was?

In ieder geval het was mooi weer. Er werd redelijk gevangen, maar niet naar tevredenheid van een ieder uiteraard. Om 12.30 uur konden enkele leden toch nog een paar mooie forellen voor thuis schoonmaken. Ook dit jaar dus weer een gezellige vismorgen.

Volgende week volgt de barbecue en casinoavond waar zich ook al weer 54 personen voor opgegeven hebben. Ook bij dit evenement zijn steeds meer leden aanwezig.

Zo zijn we dus niet alleen maar met vogels bezig, maar ook met de versteviging van de onderlinge band en voor de gezelligheid.