FOREL VISSEN 2012

Op zaterdag 12 mei 2012 werd door de activiteitencommissie van “De Goudvink” wederom een forelvisdag georganiseerd. Na eerder diverse malen in Geesteren het geluk beproefd te hebben werd nu gekozen voor de prachtige locatie van forelvisvijver WILD te Reutum.

Een schitterend gelegen bosvijver werd voor de vereniging besproken. Op vrijdagavond  werd, onder het toeziend oog van Gerrit Smit, 30 kg forel in de vijver uitgezet. Dit was te merken, zoals later in het verslag blijkt. Het was vroeg dag, want om 07.30 uur was het verzamelen bij clubgebouw ’t Boaken in Almelo om vervolgens naar de visvijver te rijden. Een volgende keer is het misschien handiger om allen op eigen gelegenheid te gaan, want iedereen reed een andere route. Gelukkig kwamen we allen op tijd aan. Met 18 man en 1 vrouw werd een hengeltje uitgegooid, maar niet voordat we in een werkelijk schitterend verblijf een kop koffie en een traditionele plak krentewegge werd genuttigd.

 

De voorzitter stond te trappelen van ongeduld. Ik moet zeggen ik ben meer van het vissen dan het eten als ik bij de visvijver sta. Ik had dan ook de eer om de eerste vis aan de haak te mogen slaan. Ik had ingegooid, wilde gaan zitten en de dobber vloog al weg. Na even te hebben laten gaan, aanslaan en ja…..daar was de eerste. Een mooie regenboogforel van rond de kilo. Het duurde maar even en rondom werd er volop gevangen. De ene vis nog mooier dan de ander.

Vader en zoon van de Keuken vingen de eerste goudkleurige zalmforel, een prachtig exemplaar. Al snel werd door Gerrit Donkervoort en z’n kleinzoons ook wat zalmforel gevangen en wat een joekels. Prachtige vissen. Ze pastten bijna niet in de ijsboxen die we gekregen hadden. De vis mocht namelijk niet terug in het water of in een leefnet, maar moest direct in het ijs gelegd worden. Hiervoor hadden we per paar vissers een box met scherfijs gekregen. Prima verzorgd dus.

Het zonnetje scheen heerlijk, maar aanvankelijk was het toch wat koel. Theo was al snel verkleumd tot op het bot. Een militaire regenjas bood uitkomst en al snel kwam er al weer wat kleur op Theo en werd er ook wat gevangen door hem. Gerrit Smit had af en toe wat ruzie met zijn snoeren en hengel, dus regelmatig konden wij zijn achterkant bekijken om dat hij druk aan het uit de war aan het halen was.  Henry Zomer zag de vissen vliegen, want wat een dobber in de boom moet snap ik niet goed. Niet een keer, nee twee keer. Hij achtervolgde de forel tot op de walkant, want de dobber vloog daarna aan de overkant weer op de wal. Geen vis gezien trouwens op de wal. Henry gaf aan dat deze net achter een boom zat…….!!!!

Ruben Velthuis had het wat beter voor elkaar, stil werd vis na vis, na vis, na vis gevangen. Het leek wel een viswinkel. In totaal 32 stuks. Jan ving tussendoor ook nog een klein karpertje, maar die werd maar weer teruggezet. Een regenbui deed een aantal mensen even schrikken, maar trok al snel weg. Wat werd er goed gevangen. Ik denk met elkaar wel 100 stuks en mooie exemplaren. Het mooie was, dat iedereen wat had. Ruben verblijdde een aantal minder fortuinlijke vissers met een extra visje, zodat iedereen er voldoende had. Henk Kamp regelde, met bijbetaling, dat we nog even konden blijven zitten tot 13.00 uur. Het was de moeite meer dan waard.

Tevreden werden de geleende spullen ingeleverd om vervolgens een heerlijke kop soep, met stokbrood te eten en vervolgens een heerlijke gehaktbal met Belgische frietjes. De extra frietjes bleven staan, want er was meer dan genoeg. Onder het genot van elk wat gratis consumpties werd het ene vissersverhaal nog groter dan het ander. Gelukkig hadden we allemaal gelijk, want iedereen had tenslotte wat gevangen.

 Het was de moeite meer dan waard op een schitterende locatie. Bedankt organisatoren!! Hopelijk nog een keer weer, met wat leden meer.

 

Albert Zomer

(voorzitter)