FOREL VISSEN 2013

Ook dit jaar weer het traditionele forelvissen met de vogelvereniging. Ook dit jaar weer georganiseerd door de activiteitencommissie en wel in Reutum bij de vijver van Wild. Waarschijnlijk vanwege de goede vangresultaten van afgelopen jaar een flinke opgave van 32 mannen en vrouwen.

Om 07.45 uur werd een ieder verwacht. Het leek erop alsof er al enkelen om 07.00 uur aan de vijver waren, want toen ik omstreeks 07.30 uur kwam, waren er al enkele plekken aan de mooie bosvijver bezet en stonden de stoelen en hengels al klaar. Gevist werd er nog niet, want dat mocht pas op beginsignaal. Na het openingswoord door Henk Kamp, onder het genot van een bakje leut en een krent wegge, en vervolgens enkele mededelingen van de eigenaar van de vijver een sprint naar het water en vissen maar.

Het weer viel wat tegen. Het was droog maar daar was ook alles mee gezegd. Er stond een koud windje op sommige plekken. Er was genoeg beweging in het water, maar op de kant……ho maar. Daar waar vorig jaar ook goed gevangen werd vlogen de eerste vissen uit het water. Ruben Velthuis en zijn schoonvader hadden de eerste op het droge.

 

Sommigen probeerden de vissen dood te gooien leek het wel, zo groot waren de dobbers. Het bleek dat met licht materiaal en beweging van het aas het beste gevangen werd. Vorig jaar werd door iedereen wel een visje gevangen. Nu waren een aantal vissers niet zo fortuinlijk. Gelukkig werden wat visjes zo links en rechts verdeeld.

 

Er werden rond de 40 vissen gevangen. Zowaar geen slecht resultaat. Het had wat mooier weer moeten zijn en de vangsten wat beter. Aan de organisatie heeft het niet gelegen en aan de vijver ook niet. Schoon water en mooie vissen, maar we houden het maar op het amateurisme van de vissers waardoor er niet zoveel gevangen werd. E.e.a. bleek des te meer toen het eindsignaal had geklonken en een wat meer ervaren visser zijn dobbertje uitwierp. Binnen 10 minuten 6 prachtige forellen. Het geheim……?????

Licht vissen, zonder dobber met zwart Powerbait en bewegen maar. Frustrerend te zien dat de een na de ander op de kant werd gehaald. Nou ja… volgend jaar beter. Organisatie bedankt, het was weer prima verzorgd met een bakje soep, een broodje bal en de consumpties.