FOREL VISSEN 2015

31 mei 2015

 

Natuurlijk werd dit jaar ook weer de zo langzamerhand traditionele forel visdag georganiseerd. Ook nu weer bij “De Broekbeke” te Geesteren, maar in de grote vijver waar iedereen een visje kon verschalken, althans dat was de bedoeling.

Er was voldoende opgave, hoewel niet iedereen begreep dat als je je opgeeft, je dan ook voor de kosten opdraait als je plotseling niet kunt. Maar niet getreurd vissen dus! Vroeg uit de veren. Niemand wilde dat eerste visje missen en hoe eerder aan het water hoe beter de plaats, dacht men.

 

Het bleek allemaal niet uit te maken. Het water in de vijver bewoog al flink bij aankomst, dus de forellen zouden vast wel bijten. De een met een vaste stok, de ander wat actiever met een professionele werphengel. Hoe het ook zij en met welke hengel er ook gevist werd, iedereen is wel eventjes met de snoeren in de knoop geraakt of een haakje kwijt geraakt.  Het was heerlijk weer, de zon begon te schijnen en bij sommige kerels ging het bovenste kledingstuk al uit.

Er werden al snel wat forellen gevangen, die zo als dat heet netjes geland werden. Het bijten was niet geweldig op sommige momenten, vandaar dat een van de bestuursleden het vissen maar combineerde met het lezen van ons maandblad “Onze Vogels” en het rondbrengen van hartige hapjes (alleen kon hij het niet op).

 

Het was een geslaagde dag, het bijten had iets beter gekund, maar samen met de zon, het droge weer, de gezelligheid van de aanwezigen en een paar leuke visjes was iedereen tevreden. Volgend jaar gaat er wat meer vis in de vijver en wie dan niets vangt……… tsja dat weet ik ook niet!!!!