FOREL VISSEN 2016

11 juni 2016

 

Evenals voorgaande jaren werd er weer een forelvismorgen georganiseerd bij het Broekbeke te Geesteren. Vroeg in de morgen, om acht uur, waren de meesten present om wat forellen te verschalken.

De hengels gingen het water in en al snel werd een forel aan de haak geslagen door Albert de Roo. Helaas was de vis hem te snel af, want vlak bij de kant trok de vis zich los en Albert bleef vol verbazing achter. Niet getreurd, opnieuw aas aan de haak en verder maar.

 

De een na de ander ving een visje. Vooral Ruben en zijn schoonvader, enkele van de familie Bosch en uiteraard de profs onder ons Jurgen van der Veen en gebroeders Voortman. Bij Albert Zomer ging het helemaal niet. Alles werd geprobeerd aan soorten aas, van zwart tot lichtgevend oranje. Maar zonder resultaat.

Jan Wuite had een hele dikke, wij denken een meerval, aan de haak. Gezien hebben wij de vis niet, maar het was wel een gevecht, uiteindelijk zonder dat de vis ooit boven kwam.

 

Uiteindelijk ving de voorzitter toch ook een forel en een luid applaus viel hem ten deel. Het was toen al ruim tegen 11.00 uur. Dus volgende keer maar eerst uitslapen om om 11.00 uur de hengels uit te gooien.

Het was weer een gezellige morgen met veel vissers, jong en oud. De vangsten kunnen altijd beter, maar toch mochten we niet ontevreden zijn. Misschien maar een keer een andere vijver proberen volgend jaar of toch maar weer Broekbeke.