MOOIE VANGSTEN FOREL VISSEN 2017

11 juni 2017

Op 11 juni togen een flink aantal leden van vogelvereniging “De Goudvink” naar “De Broekbeke” te Geesteren. De zo langzamerhand traditionele morgen forelvissen was weer gepland. Aanvankelijk leek het er op dat dit evenement niet door zou gaan, want de opgave was minimaal. Het was of de leden de weersvoorspellingen af wilden wachten want in de week voor het vissen kwamen de aanmeldingen binnen. In totaal 28 personen, man, vrouw, jong en oud was aanwezig.

Het was vroeg want om 07.45 uur lag de eerste dobber al in het water. De vereniging had de grote vijver gereserveerd. Het weer was heerlijk en de jassen konden in de auto blijven liggen en in tegenstelling tot sommige andere jaren konden de paraplu’s ook ingeklapt blijven, althans voor de regen. Het was voor iedereen even zoeken naar de juiste plek, maar er was ruimte genoeg aan deze mooie vijver. Ook was het even zoeken naar de juiste “swing” om de dobber zo ver mogelijk aan de overkant te krijgen. Vreemd eigenlijk want de overkant gooide de dobber naar de andere kant en andersom hetzelfde.

Er waren weinig geluiden over in elkaar verstrengeld raken van snoeren en haken. Het is alsof iedereen een beetje geroutineerd begint te raken. Al snel werden de eerste forellen gevangen, mooie beten en lekker fel vechtend. De leefnetten werden te water gelaten, hoewel er ook enkele bij waren die alvast kibbeling aan het maken waren bij het binnenhalen van de vis.

Iedere visser had wel iets lekkers bij zich. Zo hebben worst, spek, kaas, koeken en nog meer zoetigheid voorbij zien komen, maar ook een heerlijk bakkie koffie. Er werd gevangen met van alles en nog wat. Powerbait, brood, maden, meelwormen en zelfs kaas heb ik me laten vertellen.

Tuurlijk zijn er natuurlijk ook leden die een ongelofelijke grote vis hebben verspeeld, althans dat deed men voorkomen. Forelvissen is wel wat anders dan witvis vangen, niet te snel als de dobber beweegt ophalen, maar even lekker laten aanbijten en de vis er “mee weg laten lopen”.

De zon stond al snel hoog aan de heldere hemel en het was bloedheet. Zelfs door de spijkerbroek heen werd de zon gevoeld en het was nodig om jezelf of elkaar flink in te smeren. Bij sommigen ging de parasol toch nog uit, maar niet om regendruppels op te vangen, maar om te schuilen tegen de zon.

Bijna iedereen ving een lekker maaltje en met het goede weer zullen er zeker ’s avonds wat op een BBQ zijn beland. Het was een super vismorgen. Er werd goed gevangen en de geluiden waren al weer zodanig dat dit zeker voor herhaling vatbaar is. Tevreden gingen de eersten rond 13.00 uur naar huis, terwijl de ervaren vissers nog even hun visjes schoon gingen maken.