FOREL VISSEN 2019

7 juli 2019

 

Zoals bijna elk jaar gebruikelijk ook dit jaar weer het traditionele forelvissen met de leden van de vereniging. Al vroeg in de morgen werden thuis de thermoskannen gevuld, de broodjes gesmeerd en bij sommigen de blokjes kaas en gehaktballetjes netjes verpakt in de tassen gedaan.

Om 08.00 uur moest iedereen aan het water zitten en zoals elk jaar weer een gedrang van jewelste voor de hekken van de Broekbeke te Geesteren. Maar wie er ook voor aan stond, vijver 4 was voor de vereniging bestemd en betaald. Een aantal Duitsers dachten ook mee te kunnen profiteren, maar helaas. Na hen gewezen te hebben op de reservering ging men teleurgesteld naar een andere vijver.

De leden van “De Goudvink”, toch weer 25 man/vrouw met elkaar streken neer rond de mooie vijver achterin het terrein. Het was opnieuw de voorzitter Albert Zomer die de eerste forel aan de haak sloeg en er zouden er nog velen gaan volgen.

Er was gezelligheid, het mooie weer deed mee en daarnaast werd er ook nog gevangen, alhoewel sommige leden er wel heel lang over deden om hun eerste visje te verschalken, uiteraard werd er ook heel wat misgeslagen, vooral de grootsten werden niet binnengehaald. Soms werd de vis helemaal niet gezien, zo groot waren ze!

Forelvissen is natuurlijk wel een aparte bezigheid. Bij witvissen sla je direct na het ondergaan van de dobber aan, bij forelvissen moet je dan nog even wachten, de lijn strak zetten en dan aanslaan. Succes verzekert. Menig loodje, haakje of lijntje werd verspeeld, door soms wat wild aan slaan, maar uiteindelijk lukte het iedereen en werd er ook redelijk gevangen.

Dit jaar ging bijna iedereen met vis naar huis, de een wat meer dan de ander. Het was een leuke dag en normaliter zouden we er een BBQ achteraan doen, maar hiervoor was de opgave zo laag dat wij die maar overgeslagen hebben.